top of page
Keresés

Ünnepeld velünk a jóga nemzetközi napját!

A jóga több, mint puszta nyújtás és rugalmas test, a jóga egy életforma.Június 21-én van a Jóga Nemzetközi Napja, melyet hivatalosan 2014 decemberében fogadtak el, miután a globális jógavezetők, köztük Gurudev Sri Sri Ravi Shankar több éves erőfeszítései után hivatalosan is bejegyeztették. A döntés az indiai miniszterelnök, Narendra Modi ENSZ-hez intézett beszéde után született, aki a jóga értékeit olyan problémák leküzdéséhez kapcsolta, mint az éghajlatváltozásból eredő kihívások kezelése és a szegénység felszámolása.

"A jóga több mint nyújtások, pózok és rugalmas test. Belső kényelmet biztosít, és lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk intuitív képességeinkhez, ami minden területen szükséges összetevő - legyen az üzlet, művészet, tudomány vagy sport. A jóga ősi titkai kulcsot adnak ahhoz, hogy életedben, a testen és az elmén túl egy új dimenziót nyiss meg, amely felszabadítja a benned rejlő potenciált és a végtelen lehetőségek tárházát, hogy mélyebb, örömtelibb életet élhess. A jóga jó egészséget, az intellektus élességét, kreativitást, érzelmi stabilitást és széles látókörűséget hoz." - mondta Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.

Gurudev Mester rávilágított arra, hogy a világ jelenleg nagyon nehéz időszakon megy keresztül a világjárvány és a gazdasági visszaesés miatt.

A mentális egészség világszerte nagy probléma, különösen a koronavírus világjárvány után. Mindenhol a szorongás, a depresszió, az agresszió érzése uralkodik. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kijelentette, hogy a világ legnagyobb kihívása a mentális egészség kérdése. A jóga ebben nagy segítség lehet. Miközben segíthet kilábalni a depresszióból, segít abban is, hogy távol tartsuk magunkat az agresszív viselkedéstől. Ahhoz, hogy mentálisan egészségesek maradjunk, szükséges, hogy légzőgyakorlatokat, pránajámát, meditációt végezzünk.


Csak 10-15 perc az életedből?!


Mindennap, ha 10-15 percet szánsz a jógára, hatalmas átalakulást fogsz látni magadon, az energiaszinted, és a kommunikációs képességed is sokszorosára javul. Tisztul az elméd, érzelmileg felemelkedettnek érzed magad és fizikailag is fitt vagy; ez csak néhány jótékony hatása a jógának. Segíthet nekünk abban is, hogy boldog társadalmat, boldog környezetet teremtsünk.


A jóga összeköt minket:)

Bár a jóga Indiában született, mégis az emberi fajhoz tartozik. Egyetlen globális család részei vagyunk, legyen szó bármilyen nyelvről, vallásról, kultúráról vagy életmódról. A jóga azt az üzenetet hordozza, hogy minden sokféleségünk ellenére mindannyian összeköt bennünket a béke, a szeretet és a gondoskodás. Semmilyen módon nem ütközik a vallási és politikai meggyőződéseddel. Valójában gyönyörű emberré alakít, aki mentes a stressztől és együttérzéssel, boldogsággal és szeretettel tölti meg az életét.


A jóga fontos és közös ügy!

A jóga területének, mint sok más tudománynak, szintén előítéletekkel kellett szembenéznie. A jógát éveken át nevetségessé tették és a jógával kapcsolatos előítéletekkel sok fiatalt visszatartottak attól, hogy megtapasztalja annak jótékony hatását. A világ mostanra felismerte és elismerte a jóga fontosságát. Olyan mozgalommá vált, amely az egész világon terjed. Napról napra egyre több ember tapasztalja meg a jóga varázsát. Te se maradj ki ebből az évezredek óta megalapozott természetes életformából!

Tanáraink sok szeretettel várnak, hogy megismerd a sri sri jóga és légzéstechnikával egybekötött meditációs kurzusokra!

38 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page