top of page
Keresés

Páros elvonulás?! A szerelem katalizátora

Szerző : Ruchira Roy Chowdhury


A legújabb kutatások riasztó, mégis nyilvánvaló megállapításra mutatnak rá, a kütyük és a technológia iránti megszállottságunk felszínesebbé teszik az emberi kapcsolatainkat és meggyengítik a szerelmi életünket. Sokan érzik úgy, hogy az életük - a munka, szórakozás és a kapcsolattartás szempontjából - ezektől az eszközöktől függenek. Csakhogy az állandó digitális jelenléttel együtt jár a stressz is, folyamatosan ki vagyunk téve a kommunikációs "zajnak", mindig elérhetőek vagyunk, így a munka-magánélet egyensúlya is hamar felborul. (És akkor még ne is beszéljünk a telefonunkkal és számítógépünkkel együtt járó fizikai megbetegedésekről!)

Nézz körül, ha legközelebb egy étteremben jársz. Hány pár szentel teljes figyelmet egymásnak? És hányan vannak, akik csak a telefonjukat bámulják? Ti melyik táborhoz tartoztok?

A modernkori kapcsolatok megmentéséhez elengedhetetlenül fontos megérteni, hogy szükség van a kütyümentes minőségi időre. Ha elmegyünk egy párkapcsolati elvonulásra, az feltöltőltheti, megfiatalíthatja, ápolhatja és megerősítheti a szerelmi kötelékeket a partnerünkkel.

Miért javasolják a párterapeuták, hogy évente néhányszor elmenjünk párunkkal egy közös elvonulásra?


1. Sokkal mélyebben megismerhetjük egymást

Általában a partnered az, akivel együtt háztartást vezetsz, családot alapítasz vagy más, a hagyományos párkapcsolati szerepekhez tartozó dolgokat csinálsz. A hétköznapok rohanó tempójában, ritkán tapasztalod meg, hogy ezeken a szerepeken kívül valójában ki is ő. Amikor kiléptek a mindennapi rutinból - beleértve a technológiával való állandó kapcsolattartást is -, megismerhetitek egymást a lélek szintjén is. Ennek eredményeképpen erősebb lesz a kapcsolatotok, mélyebb beszélgetéseket élhettek át, és újra a szerelmetekre és annak fontosságára összpontosíthattok.


2. A boldog otthon titka a minőségi közös élmények

A modern kutatások azt mutatják, hogy a "közös élmények, például a nyaralás alatt" összefüggést mutat a párok mindennapi otthoni működésének pozitív változásával. A tanulmányok továbbá rámutatnak arra, hogy azok a párok, akik a nyaralásuk alatt magasabb szintű közös élményekben vettek részt, mint például hatékony kommunikáció, szeretet kimutatása vagy új dolgok közös megtapasztalása, a nyaralásukat követően magasabb szintű párkapcsolati rugalmasságról és kohézióról számoltak be.


3. A változatosság az élet fűszere

A rutin jó - és szükséges -, de a rutinból való kiszakadás is jó, merrt azáltal tudjuk megőrizni az egyensúlyt a kapcsolatainkban. A házasság és a partnerség ugyanúgy szól a közös felelősségvállalásról és a rutinfeladatok elvégzéséről, mint a felfedezésről és az új élmények megteremtéséről, amelyek kielégítik a pihenés, a megfiatalodás és a romantika iránti igényünket!


4. Ünnepeljük együtt a csendet

Az, hogy egy pár hogyan kezeli a köztük lévő csendet, a kapcsolat mélységének igazi próbája. A jó kapcsolat azon nyugszik, hogy képesek vagyunk együtt lenni, miközben teret adunk egymásnak, hogy magunkba szállhassunk és megismerhessük mélyebb önmagunkat. A közös elvonulások lehetőséget kínálnak arra, hogy a párok együtt élvezzék a csendet és mélyebb, spirituálisabb szinten kötődjenek egymáshoz. Emellett a közös csend segíthet a párok közötti bizalom növeléséhez.


5. Közös "wow" hatás

Amikor összeházasodunk, különleges fogadalmat teszünk. Ezt a fogadalmat akkor tudjuk megújítani és akkor osztozhatunk a közös "wow" pillanatokban, ha az elménk és a testünk mentes a stressztől, az aggodalmaktól, kétségektől, panaszoktól és érzelmi mérgektől. Oly gyakran, amikor egyedül megyünk el egy elvonulásra, és megfiatalodva és megtisztulva jövünk vissza onnan, képtelenek vagyunk kifejezni a szívünkben érzett örömöt a partnerünknek, mert szakadék tátong aközött, amit mi próbálunk átadni és aközött, amiben ő van. Ha párként veszünk részt egy elvonuláson, akkor osztozunk az élményben - olyan, mintha együtt élveznénk egy szép hegedű koncertet.


6. Felépíteni egy teljesebb közös életet

Egy páros elvonulás például az Art of Living Retreat Centerben kiváló lehetőség arra is, hogy együtt fedezzük fel az egészséggel és a testi-lelki jóléttel kapcsolatos gyakorlatokat. A párodnak például már unalomig beszéltél arról, hogy vegetáriánus leszel? Ő pedig szeretné, ha egyszer-egyszer elmennél vele kirándulni? Mindketten úgy érzitek, hogy több van az életben, mint a kilenctől-hatig tartó munka?

A páros elvonulás segít mindkettőtöknek megtapasztalni és érezni a holisztikus Ájurvéda inspirálta méregtelenítésen, személyre szabott diétán és spirituális gyakorlatokon alapuló, csak nektek szóló, más és/vagy jobb életmód előnyeit.

7. Szükséges elmélkedés

Az életünk szemlélése kritikus összetevője a viselkedésünk megváltoztatásának. Valójában azok az emberek, akiknek van lehetőségük vagy idejük arra, hogy elgondolkodjanak tetteiken és gondolatmeneteiken, jobban eligazodnak a kapcsolataikkban. Olyan partner szeretnél lenni, aki kényelmet és biztonságot nyújt? Ahhoz, hogy erre képes legyél, először is békében kell lenned önmagaddal. Ha nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, szeretetteljes teret tudsz teremteni a másik számára.

Nem leszel minden nap ugyanabban a hangulatban vagy gondolati térben. Lesznek olyan napok, amikor neked kell viselned a partnered érzelmeinek súlyát, más napokon pedig neki kell viselnie a tiédet. Az elvonulásokon meditációs gyakorlatokat, interaktív folyamatokat és bölcsességet tanulhattok, amelyek felkészítenek titeket az erős érzelmi kötelékek kiépítésére.

Olyan spirituális sávszélességre tehettek szert, amellyel átvészelhetitek a nehéz napokat, és segíthettek gyarapítani a párkapcsolatotokban az örömet, békét és szeretetet, mindazt a jót, amit mindketten megérdemeltek.

50 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page