top of page
Keresés

Nemzetközi Ájurvéda Nap

Az Ájurvéda Napot november 10-én, a világ mintegy 100 országában ünneplik. Legfőbb célja az Ájurvéda népszerűsítése és terjesztése, valamint globális színtéren történő meghonosítása az emberiség, az állatok, a növények és a környezet jólétének érdekében. A globális esemény fő témaköre idén a holisztikus egészség lesz, legfőbb üzenete: Ájurvéda mindenkinek - minden nap!A Nemzetközi Ájurvéda Nap eredete

Indiában a Dhanterast, a Diwali fesztivál első napját "Ájurvéda Napként" ünneplik, mivel ez volt az a nap, amikor az Úr Dhanwanthari először jelent meg Amruth-tal, a halhatatlanság elixírjével.

Az Úr Dhanwantharit az ájurvédikus gyógyászat istenének és az istenek orvosának tartják. Ő az Úr Visnu - "A megőrző" - reinkarnációja. Dhanvantari a Tejóceánból lépett ki, akkor jelent meg, amikor a félistenek és a démonok úgy döntöttek, hogy kiköpülik azt, hogy megkapják az amrtat, a halhatatlanság nektárját. Dhanvantari azért jött el, hogy átadja ezt az edényt a nektárral, de a kezében hozott még egy ennél is fontosabb dolgot, az Ājurvéda könyveit, az egészséges életmód tudáskincsét, amellyel ha halhatatlanságot nem is, de fizikai jólétet érhet el mindenki. Az Ājurvéda az Atharvaveda része és miután ez a tudás átadásra került, szájhagyomány útján öröklődött tovább különféle gyógyító iskolákon keresztül.


Ünnepelj velünk!

A Nemzetközi Ájurvéda nap keretében november 10-én egy egész napos programra invitálunk a budapesti Ensana Thermal Margitsziget szállodába.

A program frissítő jógával indul, majd az érdeklődők számos érdekes és autentikus előadást hallgathatnak meg Dr. Rakesh Zope indiai Ájurvéda orvosunktól. Emellett a vendégek finom ájurvédikus ételeket és italokat kóstolhatnak, kezelés bemutatókon és meditáción vehetnek részt. A rendezvény ingyenesen látogatható és a nap során bármikor lehet csatlakozni hozzá!

Bővebb információ ITT

Gyere el, hogy együtt ünnepelhessük az Ájurvéda világnapját! Ájurvéda mindenkinek - minden nap!

166 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page