top of page
Keresés
szantomonika

Currys tavaszi zöldségleves

A currys zöldségleves remek választás a tavaszi tisztuláshoz




Tavasszal kezdődik a kapha-szezon - a téli rosszkedv kitisztulásának ideje a testből és az elméből. Ez magában foglalja az emésztőrendszerben lévő  részben megemésztett ételeket; a környezeti méreganyagokat, amelyek a téli hideg elől elzárt otthonunkban vagy irodánkban halmozódtak fel, valamint a negatív és depresszív gondolatokat, amelyek hajlamosak összegyűlni a napfényszegény napokon.

Az ájurvédikus tisztítókúra nagyon ajánlott ebben az évszakban. Emellett ez egy kiváló időszak arra is, hogy étrendünket a kapha-támogató, fanyar, csípős és keserű ízű ételek, például a spárga, a brokkoli és a friss zöldségek felé tereljük.


RECEPT - CURRYS TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES

(2-3 adag)


Hozzávalók:

1 csokor spárga: a végeket dobjuk ki, és vágjuk 2-5  cm-es részekre.

1 bögre cukorborsó

1 bögre brokkoli

1 csokor sárgarépa, 2,5 cm vastag karikákra vágva

2 tk csicseriborsóliszt

1,5 bögre bébispenótlevél

2 bögre kókusztej

2 bögre víz

1,5 tk currypor

Só ízlés szerint

A fűszerezéshez:

1 tk ghí

1 tk mustármag

1 tk friss gyömbér, apróra vágva

1 tk kurkuma por

Csipetnyi asafetida por (kapható a helyi bioboltban)

3-4 curry levél (elhagyható)

Tálaláshoz:

2 t apróra vágott koriander

1 citrom leve


Elkészítés:

  • Olvasszuk fel a ghít egy vastag aljú közepes lábasban, közepesen magas hőfokon.

  • Adjuk hozzá a mustármagot, a kurkumát, az asafetidát, a gyömbért és a curryleveleket (elhagyható). Amikor a mustármagok megpirulnak (kb. 10 másodperc), adjuk hozzá a csicseriborsólisztet, és pirítsuk néhány percig, amíg illatozni kezd.

  • Adjuk hozzá a kókusztejet, a vizet, a sót és a curryport. Ezután a spárgát, a cukorborsót, a sárgarépát és a brokkolit.

  • Vegyük lejjebb a lángot közepesre, és fedjük le.

  • Pároljuk alacsony fokozaton körülbelül 15 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak és al dente megfőttek.

  • Kapcsoljuk le a lángot, és adjuk hozzá a spenótot.

  • Tálalásnál szórjunk rá friss koriandert és öntsünk rá egy kis citromlevet


Fogyasszuk forrón! Jó étvágyat:)


30 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


bottom of page