top of page
Keresés

Ájurvédikus recept: Datolyás és szezámos Sneha

Szerző: Diana Bellofatto


A szeretet csodákra képes, mert mindannyiunkból kihozza a legjobbat és jobb kedvre derít. Az olyan gesztusokat, mint a kedves szavak, az ölelés, az ajándékok és a másoknak nyújtott segítség, mind jó érzés akár adjuk, akár kapjuk. Ha ételről van szó, az édes íz megfelel a szeretetnek. A szorongás, a bizonytalanság és a földhözragadtság érzését legyőzheti az édes íz tápláló, földelő és szeretetteljes tulajdonságaival. De ne feledjük, hogy elsősorban akkor együnk édes ízű ételeket, ha éhesek vagyunk, nem pedig akkor, amikor a bennünk lévő érzelmi űrt akarjuk kitölteni.

A datolya édes, ragacsos, nyugtató és sneha, vagyis a szanszkrit szó jelentése szerint: szeretet!

RECEPT: DATOLYA ÉS SZEZÁM SNEHA


Hozzávalók:
  • 1,5 csésze őrölt szezámmag

  • 1/2 csésze apróra vágott datolya

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1/2 teáskanál őrölt kardamom

  • 1/4 csésze apróra vágott dió

  • 1/4 csésze kókuszreszelék

  • 1/2 csésze olvasztott kókuszolaj

  • 1/4 csésze nyers kakaópor

  • Szobahőmérsékletű víz

Körülbelül egy tucat nagy golyót vagy két tucat kis golyót készíthetünk a megadott hozzávalókból


Elkészítési mód
  • kombináljuk össze az összes hozzávalót az olaj kivételével egy nagy tálban

  • öntsük bele az olajat, és jól keverjük össze; ha szükséges, adjunk hozzá kis mennyiségű vizet, hogy a keverék összeálljon

  • hűtsük be egy órára

  • formázzuk golyókká, majd hempergessük meg a kakaóban és/vagy kókuszreszelékben, hogy bevonjuk.

Jó étvágyat és sok Sneha-t!



24 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page