Szerző: Diana Bellofatto
A szeretet csodákra képes, mert mindannyiunkból kihozza a legjobbat és jobb kedvre derít. Az olyan gesztusokat, mint a kedves szavak, az ölelés, az ajándékok és a másoknak nyújtott segítség, mind jó érzés akár adjuk, akár kapjuk. Ha ételről van szó, az édes íz megfelel a szeretetnek. A szorongás, a bizonytalanság és a földhözragadtság érzését legyőzheti az édes íz tápláló, földelő és szeretetteljes tulajdonságaival. De ne feledjük, hogy elsősorban akkor együnk édes ízű ételeket, ha éhesek vagyunk, nem pedig akkor, amikor a bennünk lévő érzelmi űrt akarjuk kitölteni.
A datolya édes, ragacsos, nyugtató és sneha, vagyis a szanszkrit szó jelentése szerint: szeretet!
RECEPT: DATOLYA ÉS SZEZÁM SNEHA
Hozzávalók:
1,5 csésze őrölt szezámmag
1/2 csésze apróra vágott datolya
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/4 csésze apróra vágott dió
1/4 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze olvasztott kókuszolaj
1/4 csésze nyers kakaópor
Szobahőmérsékletű víz
Körülbelül egy tucat nagy golyót vagy két tucat kis golyót készíthetünk a megadott hozzávalókból
Elkészítési mód
kombináljuk össze az összes hozzávalót az olaj kivételével egy nagy tálban
öntsük bele az olajat, és jól keverjük össze; ha szükséges, adjunk hozzá kis mennyiségű vizet, hogy a keverék összeálljon
hűtsük be egy órára
formázzuk golyókká, majd hempergessük meg a kakaóban és/vagy kókuszreszelékben, hogy bevonjuk.
Kommentare